top of page

www.AllYouCanEatEnough.nl en www.FeedYourMind.nl

PERSBERICHT

 

Wageningen, 1 november 2018

 

FOODDESIGNER KATJA GRUIJTERS OPENT POP-UP ONDERZOEKSRESTAURANT

 

Op 8 en 9 november 2018 opent fooddesigner Katja Gruijters met medewerking van prof. dr.ir. Kees de Graaf van Wageningen University & Research een pop-up onderzoeksrestaurant “All You Can Eat Enough” in Proeflab Wageningen. Tijdens een uitgebreid diner worden de gasten met hun toestemming geobserveerd. Doel van dit onderzoek is om bij te dragen aan de ontwikkeling van kennis en ervaring over de invloed van fooddesign op eetgedrag. Met deze kennis wil stichting Feed Your Mind het voedingspatroon van mensen helpen te verbeteren. Genodigden zijn vertegenwoordigers uit de hele voedselketen.

Fooddesign en Wetenschap starten samenwerking

Het pop-up restaurant is het eerste initiatief van stichting Feed Your Mind (FYM) in samenwerking met Wageningen University & Research. Fooddesigner van het eerste uur, Katja Gruijters, heeft FYM opgericht om onderzoek te doen hoe we ons voedselsysteem kunnen verbeteren door verspilling tegen te gaan en gezond voedsel - en eetgedrag te bevorderen. “In al die jaren weet ik mensen te prikkelen met mijn werk, maar ik wil méér impact creëren en een bijdrage leveren aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Voedselvraagstukken van nu vragen om een multidisciplinaire samenwerking. De samenwerking met prof. dr. ir. Kees de Graaf van Wageningen University & Research maakt dat mogelijk”

 

Feed Your Mind stelt eetgedrag centraal in eerste project

Feed Your Mind wil samenwerken met alle betrokken partijen uit de voedselketen. Al deze partijen hebben invloed op wat er uiteindelijk op het bord van de consument ligt. FYM ziet echter ook dat het gedrag van de mens als inkoper, voedselbereider en eter een belangrijke factor is. Dat is dan ook de reden dat het eerste project zich op gedragsverschijnselen richt. Er is in de wetenschap al heel veel onderzoek naar eetgedrag gedaan. Prof. dr. ir. Kees de Graaf, voorzitter van de stichting ziet “All You Can Eat Enough” als mogelijkheid om wetenschappelijke kennis te verdiepen door creatief onderzoek naar praktische toepasbaarheid. Met dit eerste kleinschalige onderzoek komt de rol van vorm, kleur, geur, servies en andere hulpmiddelen aan bod. Met de verkregen informatie vanuit wetenschap en fooddesign kunnen belanghebbenden uit de gehele voedselketen vervolgens gezamenlijk projecten ontwikkelen ten behoeve van de missie en visie van de Stichting.

Pop-Up onderzoeksrestaurant “All You can Eat Enough” wordt mede mogelijk gemaakt door inzet van verschillende disciplines vanuit cultuur, overheid, bedrijfsleven en wetenschap. Dat zijn: Provincie Gelderland, Wageningen University & Research, gemeente Ede, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Studio Katja Gruijters, Multitude, Pleuni Doet, Ed van Hinte en Marieke Laméris Proeflab Wageningen.

bottom of page